فرش ارزان قیمت
خرید فرش ماشینی ارزان
زمان مطالعه: 6 دقیقه

خرید فرش ماشینی ارزان – از کجا فرش ارزان قیمت بخریم ؟ 

اگر بخواهیم بدانیم منظور از فرش ارزان قیمت چیست باید به چند نکته توجه کنیم. فرش‌های ماشینی با «تراکم» و «عرض شانه» کم، در عین زیبایی، قیمت پایین‌تری از انواع دیگر فرش ماشینی دارند. شاید با شنیدن فرش ارزان به این فکر کنید که این نوع فرش ها کیفیت خیلی پایینی دارند ولی همیشه به این صورت نیست که در ادامه توضیح خواهیم داد.

امروزه تکنولوژی ها، روز به روز پیشرفته تر میشود. صنعت فرش ماشینی از این تکنولوژی عقب نمانده و دستگاه های جدید با بافت جدید و الیاف مختلف تولید، و فرش های ماشینی بافت میشود اما به دلیل به روز بودن قیمت های بالاتری به خود میگیرند و شاید برای بعضی از قشر های جامعه خرید فرش را دشوار کند و به همین سبب به دنبال فرش های ارزان قیمت تر میگردند و ما نیز اینجاییم تا علاوه بر معرفی فرش های ارزان قیمت، توضیحات مختصری در مورد این فرش ها به شما عزیزان تقدیم نمایییم:

 

فرش مدرن کد 41158 نقره ای طلایی

 

فرش های ارزان در چندین ویژگی فرش تاثیر میگذارد:

  1. جنس الیاف فرش
  2. شانه فرش
  3. تراکم فرش
  4. متراژ فرش

 

1- جنس فرش

 پلی استر: الیاف به دو نوع طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند و پلی استر به گروه دوم تعلق دارد الیاف پلی استر در سال 1928 برای اولین بار توسط آقای کارو ترز تولید شد. بعد از سال 1928 درباره این الیاف تحقیقات زیادی انجام گرفت تا بتوانند این نوع از الیاف را بهبود ببخشند و این کار تاثیر بسیار زیادی در بهبود آن ها داشت. پلی استر، نوعی پلیمر است که از نظر ساختار شباهت بسیار زیادی به پنبه دارد. پلی استر به عنوان مواد اولیه انواع کارخانه‌های نخ ریسی، پارچه بافی، نساجی، فرش‌ بافی و به‌طورکلی هرچیزی که به پارچه مربوط باشد، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

 از جمله ویژگی‌های این الیاف مصنوعی می‌توان به مقاومت بالا (در دمای ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شوند)، دوام بالا، نرمی و لطافت، سبک وزن بودن، عایق گرمایی، ضدآلرژی و ضدحساسیت بودن، عدم جذب رطوبت (در شرایط خاص حداکثر تا ۰.۵ درصد)، بو نگرفتن، عدم پیچیدگی الیاف درهم، قابلیت شست‌وشوی آسان با دست و حتی ماشین لباسشویی اشاره کرد. این نوع از الیاف در حالت خشک و خیس به یک اندازه استحکام دارند.

الیاف پلی استر سطوحی صاف دارند و به دلیل خاصیت ارتجاعی بالا، ضدچروک هستند و به همین‌ دلیل الیاف بسیار مناسبی برای استفاده در صنایع تولید لباس و فرش‌بافی محسوب می‌شوند.

 اندازه (طول و قطر) الیاف پلی استر برحسب نوع مصرف و تقاضای مشتریان تولید می‌شود قیمت الیاف پلی استر نسبتاً ارزان است و به همین ترتیب فرش‌هایی که از این جنس تولید می‌شوند قیمت مناسب‌تری نسبت‌ به سایر فرش‌های ماشینی دارند. همین قیمت مناسب باعث شده میزان تولید و تقاضای فرش‌های ماشینی بافته شده از جنس پلی استر بیش‌تر باشد و روز به روز افزایش پیدا کند. از انواع فرش‌های پلی استر می‌توان به فرش بلژیکی، فرش‌های شگی یا پرز بلند، شنل و همین‌طور گلیم اشاره کرد.

این جنس نخ، برای نخستین بار در ایتالیا و در سال ۱۹۶۰ تولید شد و به عنوان محصولی جدید وارد بازار شد. مزیت های بسیار زیاد و کاربرد این الیاف باعث شد تا در مدت زمان اندکی، مورد توجه صنایع مختلف قرار گیرد.

 

 

2- الیاف پلی پروپیلن: بعد از نایلون، پلی استر و اکرلیک، چهارمین الیاف مصنوعی در صنایع تولیدی است. پلی پروپیلن به دو صورت نخ نواری و الیاف تولید می شد. یکی از جذابیت های این الیاف برای تولیدکنندگان، قیمت پایین آن است.

این الیاف دمای ذوب بالایی دارد. در نتیجه در برابر گرما و حرارت مقاوم تر است و استحکام بیشتری دارد. برای مقاومت در برابر سائیدگی می توان گفت که تفاوت چندانی با دیگر الیاف ندارد و تقریبا در یک حدود هستند. این الیاف قابلیت رنگریزی ندارد. در ابتدا این مورد نوعی مشکل تلقی می شد که با پیشرفت علم و تکنولوژی این مورد به کلی حل شد.

از دیگر ویژگی های الیاف پلی پروپیلن می توان به شفافیت بالا، مقاومت کششی زیاد، مقاومت در برابر اسید ها و خوردگی، و ضد حساسیت و آلرژی بودن برای بدن اشاره کرد.
به دلیل ضد آلرژی بودن، استفاده آن در فرش هی ماشینی، مشکل چندانی را به وجود نمی آورد.

 

ویژگی های فرش های پلی پروپیلن:

  1. این نوع فرش ها رطوبت کمتری را به خود جذب می کنند.
  2. نسبت به دیگر فرش ها که در معرض نور خورشید آسیب پذیر تر هستند، کیفیت بالاتری دارند.
  3.   ضد آلرژی هستند و با پوست بدن انسان سازگاری دارند. در نتیجه ازنظر بهداشتی، مشکلی برای فرش های ماشینی ایجاد نخواهد کرد.
  4. به دلیل روش تولید این الیاف خاص، هزینه تولید فرش های پلی پروپیلن نیز کمتر است.
  5. این نوع فرش ها بعد از شست و شو سریع تر خشک می شوند.
  6. مقاومت و سختی در برابر اسید و باز و سایر محلول ها

 این نوع فرش، علاوه بر مزایای زیادی که دارد، معایبی نیز داشته اند که به مرور زمان برطرف شده. برای مثال اوایل لطافت و نرمی خود را زودتر از سایر فرش ها از دست می دادند. اما این عیب امروزه با انجام فرایندی بر روی الیاف آن از بین رفته است. همچنین جذب سریع آلودگی و سخت پاک شدن لکه های روغنی یکی از معایب آن است.

فرش های پروپیلن قابلیت بازیافت شدن دارند. بازیافت شدن آنها باعث می شود تا وابستگی به منابع نفت و گاز کم شود. این موضوع کمک بزرگی به محیط زیست خواهد می کند.

 

 

2- شانه فرش

در دستگاه های بافندگی به طور معمول بخشی به نام شانه فرش وجود دارد که تار فرش از بین شانه رد می شود. در واقع تراکم عرضی در قسمت گره هایی که بافته شده اند را همان شانه فرش می گویند و واحد آن متر است و به راحتی محاسبه می شود. به طور مثال اگر می گوییم فرشی ۱۰۰۰ شانه است یعنی در هر یک متر از عرض آن تعداد گره ها ۱۰۰۰ عدد می باشد بدین ترتیب با محاسبه گره های یک پنجم و یا یک دهم در یک متر می توانیم  شانه فرش را اندازه گیری کنیم. تفاوت فرش در شانه همین تعداد گره هاست.

 

3- تراکم فرش

تراکم فرش و شانه فرش از مشخصه های اصلی در فرش هستند. همان طور که گفته شد شانه همان ریشه و گرهی است که در عرض فرش و در هر متر مربع آن وجود دارد. تراکم نیز به تعداد گره هایی گفته می شود که در طول فرش و در هر متر مربع واقع شده است. هر چه تراکم یک فرش بیشتر باشد در نتیجه فرش دوام بیشتری خواهد داشت و سفتی و استحکام آن نیز بیشتر می شود اما بالاتر بودن شانه فرش سبب می شود که بافت فرش ریز تر باشد که شباهت بیشتری را به فرش دستباف خواهد داشت و معمولا به این نوع فرش ها فرش ماشینی دستبافگونه می گویند و زیبایی زیادی نیز دارند.

انواع تراکم و شانه های فرش ماشینی

فرش های ماشینی که در منازل وجود دارد در شانه ها و تراکم های مختلفی هستند. یکی از این فرش ها فرش500 شانه است با 100 تراکم ، ۷۰۰ شانه که تراکم ۲۵۵۰ دارد ، دیگری فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه است که تراکم ۳۰۰۰ دارد و فرش ۱۲۰۰ شانه است که دارای تراکم ۳۶۰۰ است همچنین فرش 1500 شانه با 4500 تراکم دارد. و بالاترین میزان تراکم را دارا می باشد. این تراکم ها بالاترین میزان هستند و در انواع مختلفی نیز می باشند. ضخامت ، لطافت ، ریز بافتی و … دیگر تفاوت فرش 500 و 700 با 1000 شانه و 1200 و 1500 شانه می باشد.

 

4- متراژ فرش

فرش ماشینی در اندازه‌های مختلف و بسته به نیاز مشتری بافته و با قیمت‌های گوناگون با بازار عرضه می‌شود بعضی از فرش ها فقط سایز های استاندارد بافته میشوند و اگر سایز های غیر استاندارد بخواهید یا بافت نمیشود یا باید جفت سفارش دهید. اما بعضی از فرش ها که به عنوان مثال از تکنولوژی کلاریس استفاده میکنند محدودیتی در تعداد و سایز ندارند و هر سایزی به سفارش مشتری قابل بافت است.

اندازه‌ی استاندارد فرش‌های ماشینی موجود در بازار به شرح زیر می‌باشد:

12 متری : 3 * 4 متر
9 متری : 2.5 * 3.5 متر
6 متری : 2 * 3 متر
4 متری : 1.5 * 2.25 متر
1.5 متری : 1 * 1.5 متر
کناره 4 متری : 1 * 4 متر
کناره 3 متری : 1 * 3 متر
کناره 2 متری : 1 * 2 متر
پادری : 50 * 80 سانت

 

کلام پایانی

پس طبق گفته های فوق اگر میخواهید فرش ارزان قیمت تهییه کنید باید توازنی بین خصوصیات و ویژگی های ذکر شده برقرار کنید تا فرش دلخواه خود را تحویل بگیرید.